Nieuwe activiteit Verloskundigenpraktijk De Heuvelrug

De verloskundigen Christa Stekelenburg, Trudi Gorree, Astrid Takken. Meyke Toonen en waarneemster Martje van de Weijer van Verloskundigenpraktijk De Heuvelrug starten vanaf 2015 naast hun basisverloskundige zorg een anticonceptiespreekuur voor advies en behandeling. Anticonceptie en verloskunde, is dat geen tegenstrijdigheid?

“Op het eerste gezicht lijkt dit zo, maar als je kijkt naar het uitgangspunt van de moderne verloskunde, dan omvat dit het geven van voorlichting en advies aan toekomstige zwangeren zoals pubers, tieners en jonge mannen en vrouwen met daarnaast begeleiding van vrouwen tijdens hun vruchtbare periode,” legt Christa uit. Mede door de veranderende voorschriften omtrent anticonceptievoorlichting, het voorschrijven van anticonceptie en het plaatsen van spiraaltjes door verloskundigen, kwam de moderne verloskundigenpraktijk tot dit besluit.

Anticonceptiespreekuur

23 11 15 heuvelrug verloskundigen“Wij vinden het belangrijk om vrouwen vanaf hun puberteit tot aan de overgang een continuïteit aan zorg te leveren op het gebied van vrouwenzaken. Op ons anticonceptiespreekuur kunnen wij de volle aandacht geven aan een kinderwens en de cliënt zo goed mogelijk voorbereiden op deze fase, die al vóór de bevruchting begint,” aldus Astrid. “Zo kun je tijdig medicatie en levensstijl aanpassen, vult Martje aan. De verloskundigenpraktijk begeleidt vrouwen tijdens de zwangerschap, bevalling en het kraambed. 6 tot 8 weken na de geboorte komen ze voor een laatste controle. Het ligt voor de hand dat hierbij ook anticonceptie ter sprake komt en eventueel wordt uitgevoerd door de hun vertrouwde verloskundige.

Samenwerking huisartsen

Trudi: “Op dit moment zijn we in gesprek met de regionale huisartsen hoe we het beste met elkaar kunnen samenwerken. Vanaf januari kunnen vrouwen voor anticonceptieadvies en behandeling bij ons terecht.”

Verloskundigenpraktijk De Heuvelrug
Schoneveld 29, Rhenen
Telefoon (06) 22 497 929
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.heuvelrugverloskundigen.nl

Auteur: Kiki Koning

Copyright ©2017 - 2020 Kikipedia. Alle rechten voorbehouden. | Sitemap
Website DKGS Grafisch Servicebureau. SEO teksten Tekstbureau Kiki Koning.