Handige tips voor een onvergetelijke dag

Hebben jullie trouwplannen? Een bruiloft is te regelen voor elk budget. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Een goede voorbereiding is heel belangrijk. Lees daarom onze handige tips voor een trouwdag om nooit te vergeten.

1. Bepaal je budget

Maak een begroting. Begin een jaar van tevoren met de voorbereidingen, zodat je de kosten goed in het oog kunt houden en kunt shoppen en vergelijken. Vooral de kleine dingetjes kunnen ongemerkt flink in de papieren lopen.

2. Huwelijksdatum

Wil je een uitgebreide bruiloft, leg de datum dan anderhalf jaar van tevoren vast. Vooral als je op een populaire trouwlocatie wilt trouwen, is tijdig boeken belangrijk. Als je in dezelfde gemeente trouwt, is het zaak om de ondertrouw minimaal 2 weken van tevoren te regelen. In een vreemde gemeente is die termijn 2 tot 3 maanden.

3. Een geschikte trouwlocatie

Waar trouw je? Kies je een romantisch landgoed of een restaurant? Wil je ook in de kerk trouwen of alleen in het gemeentehuis? Allemaal zaken die vooraf goed geregeld moeten worden. Vaak kun je de locatie voor de burgerlijke stand en voor de feestavond combineren. Het bedrijf waar je de feestzaal huurt, kan ook de bruidssuite regelen bij een hotel in de buurt. Kijk voor een bijzondere trouwlocatie eens op www.kasteeldoorwerth.nl

4. Ceremoniemeester

Een ceremoniemeester leidt jullie huwelijksdag in goede banen. Stel samen met je partner een draaiboek op voor jullie trouwdag en doorloop dit later met je ceremoniemeester. Vraag je beste vriend of vriendin, die daar talent voor heeft, als ceremoniemeester of huur een weddingplanner in. Voor een huwelijksceremoniemeester die je tevens kunt vragen als trouwambtenaar kijk je op www.jacquelinereijers.nl

5. De huwelijksceremonie

Een van de meest emotionele momenten op je huwelijksdag is de trouwceremonie. Een trouwambtenaar verbindt jullie in de echt. Vraag voor deze plechtigheid personen die veel voor je betekenen, als  getuigen. Een ander punt om niet te vergeten, is de muziek. Bedenk wat je wilt horen bij binnenkomst in de trouwzaal en tijdens de ceremonie.

6. Trouwkleding

Zoek bijtijds alle trouwkleding uit, zodat je niet voor verrassingen komt te staan als blijkt dat sommige kleding nog vermaakt moet worden. De bruid kan voor haar bruidsjurk bijvoorbeeld terecht bij Bruidshuis ’t Koetsje in Ede (www.bruidshuishetkoetsje.nl). Voor het aankleden van de bruidskinderen zijn er speciaalzaken voor kinderbruidskleding. De bruidegom vindt zeker een mooi trouwkostuum in een van de betere herenmodezaken.

7. Bloemen

Bezoek tijdig een bloemist om de bloemen uit te zoeken en te bestellen. Eerst is daar het bruidsboeket. Volgens traditie zoekt de bruidegom dit voor de bruid uit. Verder kun je trouwversiering regelen voor het trouwvervoer. De daggasten en bruidegom dragen op de huwelijksdag een corsage, die de bloemist ook voor je kan verzorgen.

8. Trouwvervoer

Op de mooiste dag van je leven wil je stijlvol van de ene naar de andere plek toeren. Op het gebied van trouwvervoer heb je diverse mogelijkheden. Zo kun je kiezen voor een koets, een moderne auto of een oldtimer. Ditzelfde geldt voor vervoer van je bruiloftsgasten. Je kunt ook vervoer combineren.

9. Leg je huwelijksdag vast

Je kunt het houden bij enkel foto’s maken. Veel fotografen doen ook een pre-weddingshoot. Dat is niet alleen leuk, je kunt ook vast wennen aan de dag zelf.  Een professionele fotograaf in de regio is FotoStudio7. Behalve een fotograaf kun je ook een videograaf inhuren. Met een film beleef je de trouwdag telkens opnieuw.

10. Bepaal je gasten

Wie wil je op het feest ontvangen? Maak een lijst van daggasten zoals familie en beste vrienden, receptiegasten waaronder collega’s leden van verenigingen en besturen en avondgasten bijvoorbeeld de buren. Leg je daggasten in de watten. Geef ze voldoende te eten en te drinken en zorg dat ze geëntertaind worden.

11. Trouwkaarten laten maken

Stem het type trouwkaart af op de soort gasten. Het mooiste is om voor elke soort gast een uitnodiging te maken. Voor de daggasten, eventueel de receptiegasten en de avondgasten. De ceremoniemeester of weddingplanner verstuurt de kaarten en voegt waar nodig, een briefje bij met een speciaal verzoek. De uitnodigingen verstuur je 6 weken van tevoren, de bedankkaartjes 6 weken na het huwelijk.

12. Trouwringen uitzoeken

En dan… op naar de juwelier of edelsmid. Een huwelijksring uitzoeken is vaak een hele operatie. Besef dat je de ring een leven lang draagt. Bespreek samen met je partner wat je wel en niet mooi vindt. Daarmee bespaar je veel tijd en twijfels. Inspiratie kun je opdoen in bruidsmagazines, het internet en in etalages van fysieke juweliers.

13. Bruidstaart

Een feestje op zich is het uitzoeken van de bruidstaart en een bijpassende bruidtopper. Bruidstaarten zijn er in veel smaken en uitvoeringen. Ga gezellig met je partner en neem ook wat familieleden mee voor het proeffestijn. Als je de smaak echt te pakken hebt, zoek dan gelijk de gebakjes of petitfours voor de gasten uit. Je kunt dit natuurlijk ook aan de cateraar van de feestzaal overlaten. Laat je eens verassen door de bruidstaarten van www.taartaholics.nl

14. Entertainment en muziek

Geen huwelijksdag zonder muziek. Bedenk dat je niet alleen ’s avonds muziek nodig hebt, maar ook bij binnenkomst in de trouwzaal, het gemeentehuis en de kerk. Verwelkom de avondgasten bij binnenkomst met entertainment. Huur voor de feestavond een band of diskjockey in.

15. Kapper en visagist

Bij een schitterende bruidsjurk horen een prachtig kapsel, perfecte make-up en een lekker bruin kleurtje. Sommige salons hebben zich gespecialiseerd in bruidsmake-up en bruidskapsels. Een van de voordelen is dat zij op de trouwdag aan huis komen om je mooi te maken. Ongeveer 3 tot 6 weken voor de bruiloft begin je met proefmake-up en een proefkapsel. Je weet dan zeker dat je er straks op je allermooist uitziet. En om extra te stralen, ga je in de weken vóór je huwelijk heerlijk naar de zonnebank.

16. Einde van je avond

Laat je gasten niet met een lege maag vertrekken. Trakteer ze op een kop koffie en een oprotbroodje. Dit oprotbroodje kan van alles zijn, bijvoorbeeld een broodje kaas of shoarma of een zak friet. Daarnaast geef je elke gast een klein bedankcadeautje. Zet de presentjes rond 22.00 uur bij de uitgang, zodat iedere gast bij vertrek een verrassing kan pakken. Op het internet vind je allerlei soorten bedrijven zoals www.bedankjes.nl die de bedankjes voor je kunnen verzorgen.
 
Fotografie: © FotoStudio7

Wil jij ook een onvergetelijke trouwdag? Download hier de gratis checklist.

Auteur: Kiki Koning

Copyright ©2017 - 2020 Kikipedia. Alle rechten voorbehouden. | Sitemap
Website DKGS Grafisch Servicebureau. SEO teksten Tekstbureau Kiki Koning.