Het spannendste schoolkamp beleef je op de Veluwe

Aan de rand van de Lunterse bossen op de Veluwe ligt groepsaccommodatie De Wildwal. Eigenaren Jan en Gerdien Luchies zwaaien er 12 maanden per jaar de vrolijke scepter te midden van grote groepen kinderen. Het is voor scholen dé ideale plek in Nederland voor het houden van een schoolkamp, internationale uitwisseling van studenten of een werkweek. Het moderne complex ligt in een kindvriendelijke omgeving en biedt veel ruimte in en rond de groepsverblijven. De familie Luchies hanteert een zeer betaalbaar tarief en doet er alles aan om het de gasten naar de zin te maken.

Hoeveel groepsaccommodaties heeft De Wildwal?

schoolkamp Veluwe groepsaccommodatie de Eekhoorn voor schoolkamp, werkweek, studentenuitwisseling“Op ons perceel staan 3 vakantiewoningen met toepasselijke dierennamen. Zo is er het Uiltje dat plaats biedt aan 35 personen. De Eekhoorn bestaat uit 2 etages en heeft ruimte voor 66 gasten en tot slot is er de Vos die is voorzien van 92 slaapplekken. Logees in een rolstoel kunnen gewoon mee op schoolkamp, want onze accommodaties zijn rolstoelvriendelijk en hebben een aangepaste badkamer”, licht Gerdien toe. Alle gebouwen samen hebben 190 slaapplaatsen. De onderkomens kunnen apart of samen worden gehuurd.

Veiligheid en kindvriendelijkheid

Ouders en leidinggevenden vragen zich misschien af: kunnen kinderen veilig spelen in en rond de groepsverblijven van De Wildwal? Jan zegt hierover: “Kinderen die bij ons op schoolkamp zijn, kunnen hier absoluut veilig en onbekommerd spelen en sporten. Op eigen terrein staan legio speeltoestellen waarop ze veilig kunnen spelen. Het grote speelveld leent zich in het bijzonder voor sportieve activiteiten zoals voetbal, volleybal of estafettes. Op het terras van elk vakantiehuis staan een vaste tafeltennistafel en volop buitenmeubilair. Vanaf ons perceel stappen ze zo het Lunterse bos in waar ze kunnen wandelen en speurtochten houden. De omgeving is ook prachtig voor het houden van fietstochten”.

Hoe zien de vakantiehuizen er van binnen uit?

schoolkamp groepsaccommodatie Wildwal foto van slaapzaal groepsverblijf de EekhoornDe groepswoningen van De Wildwal zijn zeer geschikt voor een schoolkamp. Zo zijn de huiskamers ruim, huiselijk en sfeervol ingericht. Alle huizen beschikken over een ruime zithoek rondom een open haard, een bar en veel tafels waaraan de kinderen kunnen spelen. Uiteraard hangt er ook een televisie en is er wifi aan boord. En ook aan de creatieve uitingen is gedacht: elke accommodatie heeft een eigen podium met audio- en videoapparatuur. In de grote keuken vinden gasten alle apparaten die je daar mag verwachten, inclusief koelkasten en een vaatwasser. De slaapkamers zijn ingericht met stapelbedden en elk vertrek wordt centraal verwarmd.

Zijn bij een schoolkamp de maaltijden inbegrepen?

schoolkamp Veluwe, foto keuken groepscomplex het Uiltje bij De Wildwal in Lunteren“Groepen die bij ons op schoolkamp of introductieweek komen of meedoen aan een studentenuitwisseling, logeren bij ons op basis van volpension. Dat betekent in de praktijk geen zorgen bij de leiding over de maaltijden, want wij zorgen elke dag voor een ontbijt, lunch en warme maaltijd. Groepen die de lunch elders willen gebruiken, krijgen een heerlijk lunchpakket mee van verse producten. Desgevraagd kunnen we zorgen voor halal-gecertificeerde vleesproducten”, aldus Gerdien.

Welke uitstapjes kun je maken vanuit Lunteren?

Lunteren op de Veluwe ligt zo centraal dat logees van De Wildwal zich nooit vervelen. “Naast de tientallen bezienswaardigheden in de directe omgeving doen ook wij er alles aan om de kinderen een fijne tijd te bezorgen. Zo kunnen ze mee op pad in onze gezellige huifkar naar het zwembad of Nationaal Park ‘De Hoge Veluwe’ of deelnemen aan speciale survivals voor kinderen in diverse leeftijdsgroepen. Om alle uitjes onder de aandacht te brengen, hebben we op onze website een pagina met de leukste uitjes”, tipt Jan.

Schoolkampen de Veluwe
Galgenbergweg 3, 6741 KJ Lunteren
Telefoon: 0318 – 482395
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.schoolkampen-veluwe.nl

Auteur: Kiki Koning

Copyright ©2017 - 2020 Kikipedia. Alle rechten voorbehouden. | Sitemap
Website DKGS Grafisch Servicebureau. SEO teksten Tekstbureau Kiki Koning.